De Japanse Hulst

Een groenblijvende struik of een kleine boom, dat is de Japanse Hulst. Dit  is een sterke struik die het goed doet in de wind en is dan ook geschikt voor tuinen aan zee of op een heuvel. De Japanse Hulst kan wel 10 meter hoog worden. De twijgen staan recht omhoog waardoor de struik een bolvormige tot piramidevormige vorm krijgt. In de herfst kleurt het blad van de Japanse hulst rood, oranje of geel. De bloemen zijn klein en wit en komen in dezelfde tijd als het blad aan de struik. De vruchten zijn donkerpaarse bessen die vanaf augustus rijp zijn.

De Japanse hulst is een ideale haagplant omdat deze niet snel groeit en daardoor makkelijk bij te houden is. Ook is deze plant winterhard en droogte tolerant. De Japanse hulst is een goede keuze voor mensen die niet veel tijd hebben voor het onderhoud van hun tuin.

Hoe onderhoud je de Japanse hulst?

Voor het onderhouden van deze haagplant is het belangrijk om  de plant een keer per jaar te snoeien. Dit kan het beste in de maand mei gebeuren. Als je de plant niet wilt laten groeien, dan kun je ervoor kiezen om deze twee keer per jaar te snoeien. Het is belangrijk om de plant niet te verbranden door het gebruik van een te sterke snoeischaar. Daarom is het aan te raden om een goede, scherpe snoeischaar te gebruiken.

Naast het snoeien is het ook belangrijk om de Japanse hulst te bemesten. Dit kan het beste een keer per jaar gebeuren in de maand april. Het is belangrijk om een goede organische meststof te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en optimaal kan groeien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Creëer jouw buitenparadijs met stijlvolle tuinmeubelen

Of het nu zomer, lente, herfst of winter is, onze tuin is een verlengstuk van ons huis - een plek…

Zo verzorg jij onze buitenplantenhet beste!

Hoe geef jij jouw planten dé lentetraktatie die ze nodig hebben? Nou, komtie dan hè! Sta jij te popelen om…

Deze planten maken van jouw balkon de place to be!

Iedereen weet dat een plant water nodig heeft om te kunnen overleven, maar hoe komt het dan dat zijn bladeren…